Terapi i København: Anja Gundelach Brems er psykolog og parterapeut

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvor lang tid varer et parterapeutisk forløb?

Mange par spørger, hvor lang tid et forløb tager. Det er svært at svare præcist på, da par er forskellige og har vidt forskellige forudsætninger.

Efter 6-12 samtaler (alt efter hvad jeres udgangspunkt er) oplever langt de fleste par en mærkbar forbedring i kontakt og trivsel. Du kan læse mere om, hvad tidligere klienter har fået ud af deres forløb.

Læs mere om parterapi.

Jeg tilbyder også Par-tjek, som styrker jeres parforhold ved at  fokusere på jeres styrker og ressourcer som par.

Gennem 2 samtaler guides I med min hjælp til at gøre mere af det, der fungerer mellem jer – så I ikke fortaber jer i de udfordringer, der opstår over tid i langt de fleste parforhold.

Ønsker I efterfølgende at forlænge forløbet, er dette selvfølgelig muligt. Læs mere om Par-tjek her.

Hvad koster det?

Parterapi koster 1.700 kr. for 1,5 time. Individuelle samtaler koster 1.100 kr. for 60 min.

Priserne justeres hvert år 1. januar.

Kan jeg bruge min lægehenvisning hos dig?

Nej, desværre. For at bruge din henvisning og få tilskud fra den offentlige sygesikring skal du til en psykolog med ydernummer – dem kan du finde her.

Til gengæld har jeg ikke de lange ventelister, som ydernummer-psykologer ofte har.

Du kan sædvanligvis komme i gang med dit forløb indenfor ca. 1 måned.

Jeg har en sundhedsforsikring, kan jeg få tilskud til samtaler hos dig?

Hvis du gennem din arbejdsplads eller privat har en sundhedsforsikring, kan du tjekke, om du er berettiget til at få tilskud.

Også medlemmer af “danmark” kan ofte få tilskud, du kan kontakte dem for at høre om dine muligheder.

Tilbyder du forskellige forløb til forskellige par?

Ja, det gør jeg. Jeg taler med mange forskellige typer af par – du og I er velkomne uanset kønsmæssig identifikation, seksualitet, religion, etnicitet eller familieform.

Også hvis du, din partner eller jer som par bryder med gængse normer indenfor disse områder.

Formatet varierer lidt: Et “klassisk” parforløb starter med en fælles samtale, herefter en individuel samtale med jer. Efterfølgende samtaler er fælles, hvor vi sammen tilrettelægger det forløb, der passer jer bedst.

Nogle gange er den ene af eller jer begge i tvivl, om I ønsker at fortsætte parforholdet – her tilbyder jeg tvivlsrådgivning.

Tvivlsrådgivning er ikke parterapi, men en afklarende proces, hvor vi ser, om en periode med parterapi med tiden er mulig. Læs mere om parterapi her.

Jeg tilbyder også Par-tjek. Det består af 2 samtaler og er et forebyggende, forskningsbaseret koncept, hvor vi sammen højner jeres styrker og ressourcer som par – og Par-tjek virker! Læs mere om Par-tjek her.

Har du så opskriften på “det gode parforhold”?

Det korte svar er: Nej. Parforhold og familier kommer i mange former. Mit udgangspunkt er, at I sætter rammerne for, hvilken form for parforhold, I ønsker jer. Også hvis det trodser gængse kulturelle normer og ideer.

Jeg arbejder normkritisk og diversitetsanerkendede. Det betyder bl.a., at jeg ikke gør mig til moralsk eller normativ dommer over, hvad “det gode parforhold” vil sige.

Jeg er optaget af – sammen med jer – at blive klogere på, hvilket parforhold I ønsker at skabe med hinanden. Jeg er trænet i at facilitere processer, der højner tryg kontakt og tydelig kommunikation – ikke i at agere moralsk overdommer.

Så I kan få plads til at reparere gamle sår og fordybe jeres relation.

Jeg guider jer, når negativt samspil får tag i jer og forhindrer jer i at leve det liv, I ønsker jer. Læs mere om hvad negativ cyklus vil sige i mit blogindlæg her.

Tilbyder du også kurser for par?

Ja, jeg tilbyder løbende forskellige typer af kurser for par. Nogle på hverdagsaftener og andre i weekenden. Emnerne er bl.a. seksualitet, forstå jeres negativ cyklus, opnå tryg kontakt, træn den kærlige dialog med mere.

Du kan læse, hvad tidligere deltagere på kurserne fortæller her. 

Skriv dig gerne op til mit nyhedsbrev eller følg mig på Facebook – så får du besked, når nye kurser slås op.

Hvad får vi ud af at gå i parterapi?

Jeres udbytte afhænger af flere forskellige faktorer: Hvad er jeres udgangspunkt – og hvad er jeres ønsker for forløbet?

Hvis I elsker hinanden, men oplever gentagne skænderier, vil jeg typisk fokusere på sammen med jer at kortlægge jeres parforholds negative cyklus.

Vi udforsker de underliggende følelser og temaer, der gør jeres sammenstød eksplosive og forhindrer, at I genfinder kontakt. For når den trygge kontakt er på plads, kan I ofte selv løse problemerne.

Nogle par ønsker afklaring: Skal vi være sammen eller ej? Hvis ja – hvad kræver det så af os? Og hvad skal repareres og bearbejdes, for at det er trygt at gå videre sammen efter utroskab eller svigt? Så er det den proces, vi arbejder med.

Hvor hurtigt, I oplever effekt, afhænger bl.a. af, hvor ofte I kommer – jeg anbefaler ca. hver 14. dag i starten.

Det gør også en forskel, hvor længe jeres problemer har varet, og hvor meget “bagage” I har med jer – som par og hver i sær.

Du kan læse om tidligere klienters oplevelser med parterapi hos mig her.

Respekt og åbenhed

Jeg møder jer med respekt og åbenhed overfor jeres måde og ønsker for at gøre netop jeres parforhold og familie velfungerende.

Møder jer der, hvor I er

Jeg tilbyder et nysgerrigt perspektiv på parforhold og familiedannelse: Om I lever i et monogamt forhold, om I ser jer selv som regnbuefamilie, solofamilie (soloforælder med børn), I i et dynamisk eller åbent parforhold – jeg møder jer dér, hvor I er.

Udgangspunkt i jeres ønsker

Jeg arbejder styrkebaseret med udgangspunkt i jeres ønsker om og forsøg på kærlig kontakt – og med at gøre det muligt for jer at rumme de følelser, der kan opstå, når I fanges af jeres negative mønstre eller mislykkes i forsøget på at nå hinanden.

Kontakt

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive for nærmere information.

Telefon: +45 61 60 92 76

Mail: anja@livs-vaerk.dk

Du kan også bruge nedenstående kontaktformular.

Send din besked her

www.livs-vaerk.dk / anja@livs-vaerk.dk / +45 61 60 92 76 / CVR: 366 306 39 / © Copyright - Anja Gundelach Brems
Styrk dit parforhold ebog

Få e-bogen: Styrk dit parforhold

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag min e-bog Styrk dit parforhold, helt gratis

Tak for din tilmelding. Tjek din indbakke for en bekræftelsesmail.