Klienterne siger

om parterapi

Sabrina & Benjamin fortæller:

Forud for vores forløb oplevede vi ofte, at vores kommunikation om svære emner gik i hårknude. Det skabte stor frustration for os begge.

Gennem forløbet fik vi en større forståelse for vores dynamik, mønstre, hinandens ståsted og indre oplevelser. Vi fik træning i at skabe forståelse på tværs, så vi kunne finde hinanden og stå sammen om udfordringerne i vores liv.

Efter forløbet er vi blevet mere opmærksomme på hinanden. Vi er blevet bedre til at yde omsorg for og finde hinanden igen, når vi kommer et svært sted hen følelsesmæssigt.

En afgørende indsigt har været vigtigheden af at være nysgerrige på hinandens oplevelser og behov. Vi har styrket vores kommunikation og er blevet bedre til at sætte ord på indre oplevelser og følelser.

Vi har værdsat Anjas nærvær, opmærksomhed og føling for, hvad der udspiller sig imellem os. Vi har følt os i trygge hænder, og det har givet os mod til at udforske svære emner sammen i et trygt rum. Vi føler os mødt med varme, forståelse og respekt. Det har været en stor forløsning for os.

Vi har været yderst tilfredse. Vi oplever at have fået et forløb med gennemgående blik for vores ståsted, udfordringer, ideer og præferencer i terapien.

Et par, der ønsker at være anonyme, fortæller: 

Vi var i en situation med utroskab for os begge to – af forskellige årsager og på forskellige tidspunkter.

Én var ikke i tvivl, om vi skulle blive sammen og blot leve i et dysfunktionelt forhold. Den anden var på vej ud af forholdet.

Vi var åbne for, om vi skulle blive sammen eller gå fra hinanden. Men med tre børn og en lang historie, havde vi også et håb om, at vi kunne finde sammen i det gode parforhold, vi havde engang.

Vi blev markant mere afklarede med nogle dybere mekanismer i vores relation og de dynamikker, vi hver især sætter i gang. Under raseri og irritation ligger svigt, frygt og mindreværd. Årsagen til mentalt fravær var ikke mangel på kærlighed, men et forsøg på at beskytte sig selv i en sorgfuld tilstand.

Ved at afdække underliggende følelser og forstå dynamikker, som ikke er den ene eller den andens skyld, kom vi ud af vores skyttegrave og retssal-retorikken. Vi begyndte at tale sammen med udgangspunkt i det, man selv bringer til bordet. I stedet for at fortælle den anden, hvad han/hun gør galt.

Vi er et helt andet sted i dag og har fået større forståelse for hinanden og en dybere indsigt i os selv. En langt bedre forståelse for, hvad éns egen rolle er i konflikter, som man for kort tid tilbage syntes, var den andens skyld.

Vi har fået en bevidsthed omkring vores egne følelser – de dybere, ikke de umiddelbare. Nu kan vi tale sammen uden aggression og irritation, skyld og bebrejdelse.

Vi er blevet mere klar over, at det ikke er den enes skyld – it takes two to tango. Det, der bliver sendt ud, er ikke altid det, der bliver hørt. Og det, man siger, er ikke altid det, man mener. Det er lettere at give den anden skylden end at afsløre uklædelige ting om sig selv – frygt, mindreværd, svaghed.

Det var rart, at vi blev mødt som ligeværdige. Vi følte ikke, at vi sad ved en psykolog med en hemmelig plan. Eller skrev hemmelige noter om, hvem vi var som mennesker. Der var åbenhed omkring: ”Nu laver vi en øvelse, som kan virke super akavet, men den har til formål at…”.

Der var ingen fordømmelse eller forudindtagethed. Ingen følelser var forkerte at give udtryk for. Den ene var ikke rigtigere, det var ikke mere synd for den ene end for den anden. Parforholdet består af dynamikker.

Vi vil anbefale et forløb til alle i vores omgangskreds, der har behov for et forløb omkring deres parforhold, med både store og små problemer. Dem, der søger en parterapeut, der ikke er mystisk eller overlegen. Én, der møder problemerne som et menneske, der også selv har et liv.

Én med kompetencer til at høre, hvad der bliver sagt – og det, der ikke bliver sagt, men følt. Som man ikke selv er klar over. Én, der er nysgerrig, undersøgende og er en del af problemløsningen – en aktiv facilitator i processen.

En terapeut, der er i stand til at pejle sig ind på, hvem vi er, og de behov vi havde for øvelser og dialog.”

Klienterne siger 1

Respekt og åbenhed

Jeg møder jer med respekt og åbenhed overfor jeres måde og ønsker for at gøre netop jeres parforhold og familie velfungerende.

Møder jer der, hvor I er

Jeg tilbyder et nysgerrigt perspektiv på parforhold og familiedannelse: Om I lever i et monogamt forhold, om I ser jer selv som regnbuefamilie, solofamilie (soloforælder med børn), I i et dynamisk eller åbent parforhold – jeg møder jer dér, hvor I er.

Udgangspunkt i jeres ønsker

Jeg arbejder styrkebaseret med udgangspunkt i jeres ønsker om og forsøg på kærlig kontakt – og med at gøre det muligt for jer at rumme de følelser, der kan opstå, når I fanges af jeres negative mønstre eller mislykkes i forsøget på at nå hinanden.

Kontakt

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive for nærmere information.

Telefon: +45 61 60 92 76

Mail: anja@livs-vaerk.dk

Du kan også bruge nedenstående kontaktformular.

Send din besked her

www.livs-vaerk.dk / anja@livs-vaerk.dk / +45 61 60 92 76 / CVR: 366 306 39 / © Copyright - Anja Gundelach Brems