Anja Gundelach Brems er autoriseret psykolog og parterapeut

Parterapi

Jeg arbejder efter metoden Emotionsfokuseret Parterapi (EFT), som er baseret på voksentilknytning. Og hvad er så det?

Vores vigtige andre er betydningsfulde for, hvordan vi lærer at indgå i nære relationer med andre. Over tid udvikler vi tilknytningsmønstre, som præger vores oplevelser af samværet med andre mennesker. Hvad kan vi forvente af andre, og hvordan oplever vi, at andre reagerer på os, når vi har brug for trøst, kærlighed og beskyttelse? Det er både hos vores forældre og senere i det voksne parforhold.

Disse mønstre har vi gode grunde til at udvikle. De er baseret på vores erfaringer med, hvordan vi bedst opnår fx omsorg og kærlighed. Som sociale dyr er dette livsvigtige ingredienser for os.

Som voksne er vores vigtigste omsorgsperson gerne vores livspartner. Lever vi ikke i et fast parforhold, kan det være nære venner, veninder eller andre voksne, som vi føler os nært forbundet med. Når vi oplever vanskeligheder med vores partner eller i nære relationer, vækkes eller aktiveres gamle mønstre og smertefulde erindringer fra tidligere. Det kan være fra vores barndom eller tidligere parforhold. Ofte er det erindringer, der er før-sproglige eller følelsesmæssige, og som derfor kan være svære at sætte ord på til at starte med.

I parterapi arbejder vi sammen med, at I får blik for disse negative dynamikker, der får tag i jer. Ved at sikre et trygt rum, hjælper jeg jer til, at I kan sætte ord på det svære. Jeg guider jer ind i mere bløde og kærlige samspil.

Hvordan foregår det?

Vi starter med en fælles samtale, hvor jeg hører fra jer, hvad I oplever som styrker og udfordringer i jeres forhold, lidt om jeres historie sammen som par, og hvad der bringer jer i terapi nu.

Efter dette afholder jeg en individuel session med jer hver á 1 times varighed for at høre lidt om jeres livshistorier, oplevelser af jeres problematikker og mål for terapien. Herefter mødes vi igen til fælles sessioner.

Mange par spørger, hvor mange samtaler et forløb typisk varer. Det er svært at svare præcist på, men tænk i et sted mellem 6-12 samtaler alt efter, hvad jeres udgangspunkt er.

Jeg håber, dette giver lidt overblik over, hvad I kan forvente af et parforløb. I er selvfølgelig velkomne til at kontakte mig, hvis I har yderligere spørgsmål eller andet.

Parterapi i København

Andre muligheder for parsamtaler

Par-tjek – 2 samtaler der styrker nærhed og trivsel

Par-tjek

Et Par-tjek er til jer, der ønsker at rette fokus mod det, der fungerer og at forebygge, at fastlåste konflikter tager pladsen fra alt det gode mellem jer.

Det består af 2 samtaler á 1,5 times varighed med mig som guide.

Begge samtaler baserer sig på et online-spørgeskema, som I udfylder på forhånd. Jeres svar danner jeres parforholds feedback-rapport, som I får med jer til anden samtale.

Et Par-tjek er til jer, der vil ‘tage temperaturen’ på jeres parforhold og gøre endnu mere af det, der virker godt for jer.

I første samtale retter vi fokus mod jeres styrker, værdier og historie sammen som par – også når det er svært.

Anden samtale handler om vejen videre – hvad vil I gerne sammen i fremtiden? Og hvordan kan I hver i sær tage et skridt i retning af at standse jeres negative mønstre?

Forløbet foregår således:

 1. Tilmelding
 2. I udfylder hver et online-spørgeskema
 3. Første samtale
 4. Anden samtale – I får jeres personlige feedback-rapport med jer, som I kan bruge til jeres videre udvikling som par.

Hvis I ønsker at booke flere sessioner i forlængelse af jeres Par-tjek, er dette selvfølgelig muligt.

Virker det så? Ja! Par-tjek er et efterprøvet, forskningsbaseret koncept. Du kan læse mere her.

Åbent forhold – noget for os?

Har I et åbent forhold – eller er I nysgerrige på, om det er noget for jer?

Jeg tilbyder afklarende samtaler om livet i et åbent, dynamisk eller på anden vis ’udenfor-normen måde’ at leve i parforhold.

Der er plads til at komme og have ingen erfaringer, være usikker, ambivalent eller have det forskelligt. Så er det dér, vi starter.

Jeg møder jer med blik for det, der føles rigtigt for jer hver i sær og faciliterer processen undervejs.

Varighed: 1-3 samtaler á 90 min. 

Sammenbragt familie – hvad gør vi?

Er livet med dine, mine og vores børn jeres hverdag?

Når den ene eller begge har børn fra tidligere, ’flytter’ ekspartnere, gamle minder og sårede følelser med. Vi har høje forventninger – ”nu skal det lykkes!” – og vi ved, hvor ondt det gør, hvis vi bryder op.

Jeg tilbyder samtaler, hvor vi retter fokus mod denne særlige familieform – med de vilkår, ’forbudte følelser’, problemstillinger, der knytter sig til den sammenbragte familie.

Ikke mindst skal vi højne alt det, I har potentiale til at skabe sammen, hvis I er villige til at gøre arbejdet.

I kan komme sammen som par – eller du kan starte med dig selv. Børnene deltager ikke.

Varighed: Vi tilrettelægger forløbet, så det passer til jeres familie. 

Respekt og åbenhed

Jeg møder jer med respekt og åbenhed overfor jeres måde og ønsker for at gøre netop jeres parforhold og familie velfungerende.

Møder jer der, hvor I er

Jeg tilbyder et nysgerrigt perspektiv på parforhold og familiedannelse: Om I lever i et monogamt forhold, om I ser jer selv som regnbuefamilie, solofamilie (soloforælder med børn), I i et dynamisk eller åbent parforhold – jeg møder jer dér, hvor I er.

Udgangspunkt i jeres ønsker

Jeg arbejder styrkebaseret med udgangspunkt i jeres ønsker om og forsøg på kærlig kontakt – og med at gøre det muligt for jer at rumme de følelser, der kan opstå, når I fanges af jeres negative mønstre eller mislykkes i forsøget på at nå hinanden.

Kontakt

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive for nærmere information.

Telefon: +45 61 60 92 76

Mail: anja@livs-vaerk.dk

Du kan også bruge nedenstående kontaktformular.

Send din besked her

  Jeg ønsker at blive ringet op

  www.livs-vaerk.dk / anja@livs-vaerk.dk / +45 61 60 92 76 / CVR: 366 306 39 / © Copyright - Anja Gundelach Brems
  Ebog: Styrk dit parforhold i sammenbragte familier

  Få e-bogen: Styrk dit parforhold i sammenbragte familier

  Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag min e-bog Styrk dit parforhold i sammenbragte familier, kvit og frit

  Tak for din tilmelding. Tjek din indbakke for en bekræftelsesmail.