Anja Gundelach Brems er autoriseret psykolog og parterapeut

Parterapi

Jeg arbejder efter metoden Emotionsfokuseret Parterapi (EFT), som er baseret på voksentilknytning. Og hvad er så det?

Vores vigtige andre er betydningsfulde for, hvordan vi lærer at indgå i nære relationer med andre. Over tid udvikler vi tilknytningsmønstre, som præger vores oplevelser af samværet med andre mennesker. Hvad kan vi forvente af andre, og hvordan oplever vi, at andre reagerer på os, når vi har brug for trøst, kærlighed og beskyttelse? Det er både hos vores forældre og senere i det voksne parforhold.

Disse mønstre har vi gode grunde til at udvikle. De er baseret på vores erfaringer med, hvordan vi bedst opnår fx omsorg og kærlighed. Som sociale dyr er dette livsvigtige ingredienser for os.

Som voksne er vores vigtigste omsorgsperson gerne vores livspartner. Lever vi ikke i et fast parforhold, kan det være nære venner, veninder eller andre voksne, som vi føler os nært forbundet med. Når vi oplever vanskeligheder med vores partner eller i nære relationer, vækkes eller aktiveres gamle mønstre og smertefulde erindringer fra tidligere. Det kan være fra vores barndom eller tidligere parforhold. Ofte er det erindringer, der er før-sproglige eller følelsesmæssige, og som derfor kan være svære at sætte ord på til at starte med.

I parterapi arbejder vi sammen med, at I får blik for disse negative dynamikker, der får tag i jer. Ved at sikre et trygt rum, hjælper jeg jer til, at I kan sætte ord på det svære. Jeg guider jer ind i mere bløde og kærlige samspil.

Hvordan foregår det?

Vi starter med en fælles samtale, hvor jeg hører fra jer, hvad I oplever som styrker og udfordringer i jeres forhold, lidt om jeres historie sammen som par, og hvad der bringer jer i terapi nu.

Efter dette afholder jeg en individuel session med jer hver á 1 times varighed for at høre lidt om jeres livshistorier, oplevelser af jeres problematikker og mål for terapien. Herefter mødes vi igen til fælles sessioner.

Mange par spørger, hvor mange samtaler et forløb typisk varer. Det er svært at svare præcist på, men tænk i et sted mellem 6-12 samtaler alt efter, hvad jeres udgangspunkt er.

Jeg håber, dette giver lidt overblik over, hvad I kan forvente af et parforløb. I er selvfølgelig velkomne til at kontakte mig, hvis I har yderligere spørgsmål eller andet.

Parterapi i København

Respekt og åbenhed

Jeg møder jer med respekt og åbenhed overfor jeres måde og ønsker for at gøre netop jeres parforhold og familie velfungerende.

Møder jer der, hvor I er

Jeg tilbyder et nysgerrigt perspektiv på parforhold og familiedannelse: Om I lever i et monogamt forhold, om I ser jer selv som regnbuefamilie, solofamilie (soloforælder med børn), I i et dynamisk eller åbent parforhold – jeg møder jer dér, hvor I er.

Udgangspunkt i jeres ønsker

Jeg arbejder styrkebaseret med udgangspunkt i jeres ønsker om og forsøg på kærlig kontakt – og med at gøre det muligt for jer at rumme de følelser, der kan opstå, når I fanges af jeres negative mønstre eller mislykkes i forsøget på at nå hinanden.

Kontakt

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive for nærmere information.

Telefon: +45 61 60 92 76

Mail: anja@livs-vaerk.dk

Du kan også bruge nedenstående kontaktformular.

Send din besked her

www.livs-vaerk.dk / anja@livs-vaerk.dk / +45 61 60 92 76 / CVR: 366 306 39 / © Copyright - Anja Gundelach Brems