Min tilgang til terapi 1

Min tilgang til terapi

Fortidens hændelser kan ikke ændres – men vi kan forandre den betydning, smertefulde oplevelser med vores partner har i vores liv nu og her.

Terapi kan hjælpe os til at turde være i stue med vores følelser. Det kan hjælpe os med at ændre relationen til smertefulde oplevelser i fortiden, oplevelsen af vores nutid – og skabe plads til håb, drømme og intentioner for vores fremtid.

Jeg møder af og til en opfattelse, der går i retning af, at psykoterapi ”bare er at sidde og snakke, og kan vi ikke bare komme i gang med at gøre noget anderledes?”. Og det er svært at forestille sig, hvordan det at tale om følelser kan skabe forandring udenfor terapilokalet. Og det er sårbart at åbne sig overfor en – til at starte med – fremmed om noget, der almindeligvis er privat, fortroligt og måske tabubelagt. Det har jeg stor respekt for. Jeg tilstræber at møde jer med nænsomhed og nysgerrighed. Modsat af hvad nogen tror, er det ikke min rolle at agere dommer eller vurdere rigtigt og forkert.

Min tilgang til terapi med par afhænger af flere ting – I behøver ikke på forhånd vide, hvad I har brug for, det finder vi sammen ud af, når vi mødes. Nedenfor kan I læse mere om, hvad jeg tilbyder.

Parterapi

Parterapi er for jer, der er klar til at arbejde med jeres egen andel af problemerne og ønsker at (gen)finde en tættere parrelation.

Jeg arbejder ud fra en forståelse af, at I uden at ville det begge bidrager til jeres negative dynamik. Jeres problemer er noget, der opstår i samspillet mellem jer.

I vil opleve, at vi indledningsvist arbejder med at de-eskalere jeres konflikter gennem en bevidstgørelse om jeres fastlåste mønstre. Herefter guider jeg jer ind i mødeøjeblikke med kærlig kontakt ved at hjælpe jer til samspil, hvor I kommunikerer fra jeres egen banehalvdel – fra et blødere, mere sårbart og ærligt sted.

Tvivlsrådgivning

For jer, der gennem kortere eller længere tid har mistet kontakten til hinanden. Måske endda mistet håbet om, at jeres samliv kan genetableres, og nu er et sted, hvor den ene eller begge overvejer et brud.

Gennem 1-5 samtaler guider jeg jer nærmere en afklaring. Jeg skaber et rum, hvor I kan være til stede med hinanden og stå i stormen og tvivlen i et roligere tempo. Jeg har ikke en forudindtaget agenda om, hvilken vej I skal gå. Jeg skal ikke overbevise nogen af jer om noget. Min opgave i denne type samtaler er at støtte jer i at få mest mulig klarhed og overblik, så I kan træffe de valg, I har brug for i trygge omgivelser. Fremfor at træffe beslutninger i jeres følelsers vold, i desperation, afmagt eller for at komme væk fra ubehag.

Når et par er kriseramt, oplever mange, at man selv eller éns partner afkræver svar eller ændrer sig for at redde forholdet. Jeg hjælper jer i disse samtaler til at tydeliggøre jeres positioner og passe på jer selv og hinanden samtidig.

Pårørendesamtaler

Samtaler, hvor temaet og grunden til at søge hjælp i udgangspunktet ligger udenfor parforholdets dynamikker. Det kan være, at du eller din partner er fysisk eller psykisk syg, ramt af arbejdsrelaterede vanskeligheder, stress eller noget andet, der kommer imellem jer og skaber følelsesmæssig smerte.

Formålet er at kigge på de eksterne faktorer, så I kan finde fælles fodslag og indgå i blødere og mere støttende samspil. Og dermed stå stærkt sammen overfor det svære. Samtalerne kan være med din partner eller en anden nær person. De kan også struktureres som bevidnende samtaler, hvor den ene af jer (evt. på skift) er i centrum, og den anden har en mere lyttende position. Gennem en bestemt række spørgsmål og fokuspunkter guider jeg jer til at lytte og give tilbage på en særlig måde, som forstærker de værdier og ønsker, I hver især har for jeres liv.

Respekt og åbenhed

Jeg møder jer med respekt og åbenhed overfor jeres måde og ønsker for at gøre netop jeres parforhold og familie velfungerende.

Møder jer der, hvor I er

Jeg tilbyder et nysgerrigt perspektiv på parforhold og familiedannelse: Om I lever i et monogamt forhold, ser jer selv som regnbuefamilie, sammenbragt familie, lever i et dynamisk eller åbent parforhold – jeg møder jer dér, hvor I er og støtter jeres proces hen mod mere nærhed, kontakt og tydelighed.

Udgangspunkt i jeres ønsker

Jeg arbejder styrkebaseret med udgangspunkt i jeres ønsker om og forsøg på kærlig kontakt – og med at gøre det muligt for jer at rumme de følelser, der kan opstå, når I fanges af jeres negative mønstre eller mislykkes i forsøget på at nå hinanden.

Kontakt

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive for nærmere information.

Telefon: +45 61 60 92 76

Mail: anja@livs-vaerk.dk

Du kan også bruge nedenstående kontaktformular.

Send din besked her

  Jeg ønsker at blive ringet op

  www.livs-vaerk.dk / anja@livs-vaerk.dk / +45 61 60 92 76 / CVR: 366 306 39 / © Copyright - Anja Gundelach Brems
  Ebog: Styrk dit parforhold i sammenbragte familier

  Få e-bogen: Styrk dit parforhold i sammenbragte familier

  Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag min e-bog Styrk dit parforhold i sammenbragte familier, kvit og frit

  Tak for din tilmelding. Tjek din indbakke for en bekræftelsesmail.